Kinderboekenambassadeurs Hans & Monique Hagen willen een ambassade en het Kinderboekenmuseum wil dat graag mogelijk maken. De Kinderboekenambassade wordt dé plek waar lezers, jong en oud, de magie van verhalen met elkaar kunnen delen.

We hebben bijna allemaal wel een boek dat een bijzondere plek inneemt in ons hart. In de Kinderboekenambassade kan iedereen ambassadeur worden van zijn of haar eigen lievelingsboek. In de ambassade kun je in een kort filmpje vertellen waarom dat ene boek zo bijzonder is voor jou. Hans & Monique Hagen zijn dolgelukkig met de komst van de Kinderboekenambassade: ‘Er zijn zo ontzettend veel prachtige boeken. Elk boek verdient een eigen ambassadeur. En al die Boekambassadeurs verdienen een ambassade!’

Om van de ambassade een sfeervolle ruimte maken met betoverende muurschilderingen door Philip Hopman, vragen het museum en de ambassadeurs hulp aan iedereen die het idee een warm hart toedraagt. Daarvoor is op Voordekunst.nl een crowdfunding-campagne gestart. Doneren kan t/m 21 mei.

 

De Kinderboekenambassade opent zondag 10 juni tijdens het gratis festival de Kinderboekenparade.