Volwassenen, Kind & Jeugd
www.steunjeboekhandel.nl

Steun je boekhandel

Donderdag 14 januari 2021 start de publiekscampagne ‘Steun je boekhandel’. Advertenties in landelijke en regionale dagbladen, online advertenties en radiospotjes richten zich tot het publiek met de boodschap: koop nu een boek, anders is straks je favoriete boekhandel er niet meer. De landingspagina is steunjeboekhandel.nl en wordt continu aangevuld met beeldmateriaal.

De mediakit vindt u hier: https://bit.ly/2XsZSxa

Om veel effect te creëren moeten zoveel mogelijk boekhandels, uitgeverijen en auteurs meedoen. En dezelfde uitingen gebruiken. Alleen dat helpt om op te vallen bij de consument. In de mediakit vindt u diverse sjablonen voor sociale media. Voor de boekhandels staat er staat ook een post met meer slides die we op maat kunnen maken – voor uw eigen boekhandel. Mail dan een goede scherpe foto met hoge resolutie naar vandaag@hebban.nl. Voor uitgevers staat er een frame waarin u uw eigen titels kunt plakken.

Als u een foto of video plaatst (vanaf 14 januari) is het belangrijk is om de volgende hasthtags toe te voegen: #koopnueenboek #steunjeboekhandel. Door deze op te nemen kan CPNB alle filmpjes traceren en doorzetten op al haar kanalen. Verder graag als volgt taggen:

@StichtingCPNB (Facebook en Instagram)

@CPNB (Twitter)

@Boekenweek òf @Kinderboekenweek

Pas uw profielfoto aan

In de mediakit vindt u ook een sjabloon om uw profielfoto op sociale media aan te passen. Als we dit allemaal doen, komt er een grote beweging op gang.

De boekhandel kan het frame social_boekhandel_frame_leeg.png om een eigen beeld erachter te zetten of stuur uw foto naar vandaag@hebban.nl en u ontvangt binnen 1 werkdag uw gepersonaliseerde afbeelding. Komt u er niet helemaal uit? Hier vindt u een instructieblad. Ook kunt u uw vraag mailen naar vandaag@hebban.nl.

Radiocampagne met schrijvers

Adriaan van Dis, Roxane van Iperen, Simone van der Vlugt en Tommy Wieringa springen in de bres. Zij hebben de radiospotjes ingesproken met de boodschap ‘steun je boekhandel’. Vanaf donderdag te horen op Radio 1, 2, 4 en 5, twee weken lang. 

U kunt de spotjes hier downloaden en beluisteren (WeTransfer)

In de landelijke dagbladen plaatsen we donderdag een paginagrote advertentie met dezelfde boodschap: koop nu een boek. Deze advertentie kunt u hier bekijken (WeTransfer).

Vragen over deze campagne

Voor deze campagne heeft Stichting CPNB een document met veelgestelde vragen opgesteld. Deze kunt u hier lezen: FAQ (pdf).

Hebt u nog vragen waarvan u het antwoord hier niet terugleest? Mail dan gerust naar klantenservice@cpnb.nl.

 

Campagne nieuws

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws

Er zijn nog geen nieuwsberichten over deze campagne.

Bekijk al het nieuws