Fictie, Volwassenen, Bekroningen
www.spannendeboekenweken.nl
  1. Thriller zeer gewild als
    vakantieboek
  2. Geschenk van internationale bestsellerauteur Deon Meyer
  3. Spannende leesinspiratie voor ruim 1,2 miljoen lezers

Spannende boeken in het spotlicht


Van 9 t/m 25 juni 2017 vinden de Spannende Boeken Weken plaats met twee weken volop aandacht voor misdaadliteratuur. Deon Meyer schreef het geschenkboek voor 2017, dat tijdens de Spannende Boeken Weken cadeau wordt gedaan door de boekverkoper bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Titel: De vrouw in de blauwe mantel. Deelnemende bibliotheken delen in 2017 strandtassen uit aan leden die spannende boeken lenen. De campagne van 2017 staat geheel in het teken van de thriller als vakantieboek.

Lees meer op spannendeboekenweken.nl >
 

Over de campagne

De campagne Spannende Boeken Weken heeft tot doel kwalitatief hoogstaande misdaadliteratuur onder de aandacht te brengen van een breed lezerspubliek. Elk jaar heeft de actie een ander thema dat aansluit bij een segment van de spannende boekenmarkt. Het thema stelt uitgeverijen (en daarmee de boekhandel) in de gelegenheid oud fonds en actuele uitgaven onder de aandacht te brengen. De eerste Spannende Boeken Weken (toen nog: Maand van het Spannende Boek geheten) werd gehouden in juni 1989.
 

Geschenkboek

Tijdens de Spannende Boeken Weken krijgen klanten jaarlijks een spannend geschenkboek van de boekhandelaar cadeau bij besteding van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.
 

Gouden Strop en Schaduwprijs

Aan het begin van de Spannende Boeken Weken worden de winnaars van de Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek, en de Schaduwprijs, voor het beste debuut, bekendgemaakt.

Lees meer over de Gouden Strop en de Schaduwprijs >