0 - 6 jaar, Kind & Jeugd
  1. Dé Sinterklaascampagne voor het boekenvak
  2. Zet je zelfgeknutselde vouwschoen in je boekwinkel of bibliotheek...
  3. ...en krijg 't Schoenboekje cadeau!

Kom je schoentje zetten in de boekwinkel en bibliotheek
 

Jonge kinderen kunnen tijdens de Sinterklaascampagne een vouwschoen ophalen in de deelnemende bibliotheek of boekhandel. Ze knutselen hem in elkaar en komen terug om hun versierde vouwschoen te zetten. Op 5 december worden de (vouw)schoentjes gevuld met…..


Het Schoenboekje van Tosca Menten

Het Schoenboekje is het jaarlijkse cadeau van het boekenvak in het kader van leesbevordering. Het bevat een grappig voorleesverhaal, geschreven door Tosca Menten, en is goed voor 15 minuten voorleesplezier. Het boekje met de titel Muziek voor oma is vrolijk geïllustreerd door Bagilla. 


’t Heerlijk Voorleesavondje

Het Schoenboekje is onderdeel van de leesbevorderingscampagne ’t Heerlijk Voorleesavondje, dat in 2017 plaatsvond op 29 november. Alle ouders van Nederland worden die avond opgeroepen om die avond minimaal 15 minuten voor te lezen.  De bibliotheek en boekhandel weten als geen ander hoe belangrijk voorlezen voor jonge kinderen is.  Met slechts een kwartiertje per dag nemen hun lees- en taalvaardigheid én daarmee de schoolprestaties enorm toe. Het Schoenboekje is dus ook een cadeautje ter leesbevordering

De Sinterklaascampagne is een collectieve campagne van de bibliotheek en boekhandel en wordt georganiseerd door de CPNB.