Fictie, Volwassenen, Kind & Jeugd, Educatie, Bekroningen
www.poezieweek.com
  1. Verras met poëzie, kleur de dag met een gedicht
  2. Gedichtendag jaarlijks trending topic
  3. Een week poëzie op het hoogste podium

Poëziefeest in Nederland en Vlaanderen

De Poëzieweek 2020 vindt plaats van 30 januari t/m 5 februari 2020. 

Hoogtepunten van de Poëzieweek

De week begint met Gedichtendag. Verdere hoogtepunten in de Poëzieweek zijn: de Grote Startshow in Antwerpen, het NK Poetry Slam, de Turing Gedichtenwedstrijd en de Awater Poëzieprijs. Jaarlijks zijn er talloze activiteiten die poëzieliefhebbers op eigen initiatief op vele plekken in Vlaanderen en Nederland organiseren.

Poëziegeschenk

Tijdens de Poëzieweek krijg je van de boekwinkel bij aankoop van € 12,50 aan poëzie het Poëziegeschenk cadeau. De auteurs van het Poëziegeschenk tot nog toe waren: Anna Enquist (2013), K. Schippers (2014), Ilja Leonard Pfeijffer (2015), Stefan Hertmans (2016), Jules Deelder (2017), Peter Verhelst (2018) en Tom Lanoye (2019).

Over de campagne

De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Stichting CPNB, Poëziecentrum, Stichting Poetry International, Vlaams Fonds voor de Letteren, Nederlands Letterenfonds, Stichting Lezen Nederland, Iedereen Leest Vlaanderen, De Schrijverscentrale, Boek.be, Taalunie, Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds, Turing Foundation, Awater, Het Literatuurhuis, Poëzieclub, SLAG, De Nieuwe Oost | Wintertuin. Met de bundeling van deze activiteiten willen de organisatoren een groter bereik creëren voor poëzie.

Kijk ook op poezieweek.com >