Fictie, Volwassenen, Kind & Jeugd, Educatie, Bekroningen
www.poezieweek.com

Poëziefeest in Nederland en Vlaanderen

De Poëzieweek 2019 vindt plaats van 31 januari t/m 6 februari 2019. Het thema is vrijheid, onder het motto ‘Zonder handen, zonder tanden’. Tom Lanoye schrijft het Poëziegeschenk, het cadeau van de boekhandel bij besteding van € 12,50 aan poëzie.

Persbericht: Tom Lanoye schrijft Poëziegeschenk 2019 >

Hoogtepunten van de Poëzieweek

De week begint met Gedichtendag. Verdere hoogtepunten in de Poëzieweek zijn: de  VSB Poëzieprijs, het NK Poetry Slam, de Turing Gedichtenwedstrijd en de Awater Poëzieprijs. Jaarlijks zijn er talloze activiteiten die poëzieliefhebbers op eigen initiatief op vele plekken in Vlaanderen en Nederland organiseren.

Poëziegeschenk

Tijdens de Poëzieweek krijg je van de boekwinkel bij aankoop van € 12,50 aan poëzie het Poëziegeschenk cadeau. De auteurs van het Poëziegeschenk tot nog toe waren: Anna Enquist (2013), K. Schippers (2014), Ilja Leonard Pfeijffer (2015), Stefan Hertmans (2016), Jules Deelder (2017) en Peter Verhelst (2018).

Over de campagne

De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Awater, Boek.be, Iedereen Leest Vlaanderen en Nederland, Het Literatuurhuis, het Nederlands Letterenfonds, de Nederlandse Taalunie, de Schrijverscentrale, Poëziecentrum, Poëzieclub, SLAG, Stichting CPNB, Stichting Poetry International, Stichting Van Beuningen/Peterich-fonds, Taalunie, Turing Foundation, Vlaams Fonds voor de Letteren, VSBfonds en Wintertuin. Met de bundeling van deze activiteiten willen de organisatoren een groter bereik creëren voor poëzie.

Kijk ook op poezieweek.com >