Bekroningen, Fictie, Volwassenen, Kind & Jeugd, 15 - 18 jaar
www.besteboekverfilming.nl

De Parel voor de Beste Boekverfilming 2017 werd 15 september uitgereikt tijdens het festival voor film en literatuur in Vlissingen: Film by the Sea

Winnaar

Winnaar werd de film Tonio, gebaseerd op de gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden (De Bezige Bij). De boekverfilmng kreeg de meeste stemmen van het publiek gekregen en won de Parel voor de Beste Boekverfilming 2017.

De prijs werd op Film by the Sea uitgereikt aan regisseuse Paula van der Oest, Mirjam Rotenstreich (de vrouw van A.F.Th.) en de producenten Sytze van der Laan en Alain de Levita (NL Film).besteboekverfilming.nl >

Nominaties

Er werden in 2017 zeven films genomineerd. Deze behoren tot de populairste boekverfilmingen die in een bepaalde periode in de Nederlandse bioscoop uitkwamen.  Het Nederlandse publiek kon stemmen op een van de genomineerden of op een boekverfilming naar keuze, mits die in dezelfde periode uit is gekomen. Tijdens Film by the Sea werden de genomineerde films vertoond.

Winnaar 2016

De film Publieke Werken, gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Rosenboom, kreeg in 2016 de meeste stemmen van het publiek en won de Parel voor de Beste Boekverfilming 2016.