Bekroningen, Fictie, Volwassenen, Kind & Jeugd, 15 - 18 jaar
www.besteboekverfilming.nl
Er zit een
lezer in
iedereen

Jaarlijks kun je stemmen op je favoriete boekverfilming en bepalen wie de Parel voor de Beste Boekverfilming krijgt. De Parel 2017 wordt 15 september uitgereikt tijdens het festival voor film en literatuur in Vlissingen: Film by the Sea (7 tot en met 18 september). Je kunt tot en met 14 september stemmen Dit zijn de zeven genomineerde boekverfilmingen: The handmaiden, De GVR, Julieta, Nocturnal animals, Tonio, The light between oceans en Dubbelspel.  
Dit zijn de bijbehorende boeken: Vingervlug van Sarah Waters (Nijgh & Van Ditmar), De GVR van Roald Dahl (De Fontein), Stilte van Alice Munro (De Geus), Tony & Susan van Austin Wright (De Arbeiderspers), Tonio van A.F.Th van der Heijden (De Bezige Bij), Het licht van de zee van M.L. Stedman (De Boekerij) en Dubbelspel van Frank Martinus Arion (De Bezige Bij).

Stem (en maak kans op een VIP-arrangement voor 2 personen) via: besteboekverfilming.nl >

Winnaar 2016

De film Publieke Werken, gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Rosenboom, heeft in 2016 de meeste stemmen van het publiek gekregen en won de Parel voor de Beste Boekverfilming 2016.

Nominaties

Er worden in 2017 zeven films genomineerd. Deze behoren tot de populairste boekverfilmingen die in een bepaalde periode in de Nederlandse bioscoop uitkwamen.  Het Nederlandse publiek kan stemmen op een van de genomineerden of op een boekverfilming naar keuze, mits die in dezelfde periode uit is gekomen. Tijdens Film by the Sea worden de genomineerde films vertoond.

Boekverfilmingen

Boek en film gaan heel goed samen. Aan menig beroemde film gaat vaak een even beroemd boek vooraf. Denk aan klassiekers als Turks Fruit, Doctor Zhivago, The English Patient, Breakfast at Tiffany’s en Harry Potter. En nog steeds zijn veel van de films die uitkomen gebaseerd op een boek en worden de filmrechten van bestsellers al snel verkocht.

Er zit een
lezer in
iedereen
Er zit een
lezer in
iedereen