10-14 jaar, Educatie, Kind & Jeugd

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. In 2016 was dat: democratie, in 2017: robotica. Leden van de bibliotheek kunnen, onder het motto: geef je mening, krijg een boek, een gratis boek in de deelnemende bibliotheek ophalen. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten. Dit jaar staat Nederland Leest in het teken van duurzaamheid.

In de Junioreditie is dit jaar het boek Borealis van Marloes Morshuis hét cadeau van docenten voor scholieren.
Door Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) worden er lessen bij het boek gemaakt. Op basis van stellingen gaan docenten en scholieren het gesprek aan over duurzaamheid.

Borealis

Van over de hele wereld worden 13-jarige kinderen ontvoerd en naar een geheime locatie in Alaska gebracht. Daar in de ijzige koude worden de ‘uitverkorenen’ opgeleid om een dreigende klimaatramp te overleven. Maar zitten zij daar wel op te wachten?

Over Marloes Morshuis

Marloes Morshuis debuteerde in 2015 met het jeugdboek Koken voor de keizer. Daarna verschenen Borealis en De schaduwen van Radovar. Eerder werkte ze onder meer als campagnecoördinator voor een politieke partij, redacteur en tekstschrijver. Eind dit jaar verschijnt haar vierde jeugdboek.

Thematitellijst

Het thema duurzaamheid is enorm actueel. NBD Biblion stelde een thematitellijst samen voor Nederland Leest over de vele titels over duurzaamheid.

Download de thematitellijst voor Nederland Leest Junior > (PDF)

Campagne nieuws

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws

Er zijn nog geen nieuwsberichten over deze campagne.

Bekijk al het nieuws