10-14 jaar, Educatie, Kind & Jeugd
www.nederlandleest.nl

Nederland Leest Junior, dat is pas lékker lezen...

Nederland Leest is een van de grootste campagnes van het jaar. De actie richt zich vooral op bibliotheken en beoogt ontmoeting en debat door middel van een geschenkboek. In aansluiting op het thema 'voeding'krijgen deelnemende groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en 1 en 2 van het VMBO Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden van Jan Paul Schutten cadeau.

Scholen kunnen t/m 10 juni het lespakket nog bestellen via kinderboekengids.nl.

 

Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden

Wie is die Margarita uit de pizza Margarita? Klopt het dat chips nooit bedoeld waren om lekker te smaken? En waarom doen de Engelsen azijn toch over hun friet? ‘Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden’ staat vol met informatie over de geschiedenis van ons eten. Maar ook vol met proefjes die je zelf thuis of in de klas kunt uitvoeren. Wist je bijvoorbeeld je met je neus en ogen dicht het verschil niet proeft tussen cola en sinas?

 

Jan Paul Schutten

Jan Paul Schutten schreef al eerder over voeding, zoals in het Kinderboekenweekgeschenk De wraak van het spruitje. Voor zijn boeken won hij twee keer de Gouden Griffel. Zijn boeken zijn inmiddels in tientallen landen verschenen, van Armenië tot Zuid-Afrika.

 

Bestel het Nederland Leest Junior pakket

Bij het boek verschijnt ook een op maat gemaakt pakket lessuggesties, met steun van Stichting Lezen, voor in de klas.
Het complete Juniorpakket bestaat uit:

• 32 boeken voor in de klas
• Toegang tot lesmaterialen
• Een poster voor in de klas

De Bibliotheek op school maakt hierbij ook een handleiding voor leesconsulenten.

Het lespakket is bedoeld voor leerlingen van 10 tot 14 jaar om de leesbevordering te stimuleren, een debat los te peuteren en de profilering van de bibliotheek in het onderwijs. De lessen moeten nog ontwikkeld worden, maar de inhoud spitst zich voledit toe op het thema Voeding. De lessen zijn zo opgesteld dat de leerkracht zelf kan bepalen hoeveel tijd er aan het project wordt besteed en op welke manier het in de klas behandeld wordt.

Scholen bestellen op kinderboekengids.nl >

Campagne nieuws

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws

Er zijn nog geen nieuwsberichten over deze campagne.

Bekijk al het nieuws

Relevante campagnes