Fictie, Volwassenen, 10-14 jaar, Kind & Jeugd
www.nederlandleest.nl

  1. Een boek, duizend gesprekken. De bibliotheek is de plek waar men terecht kan voor de mooiste boeken en gesprekken voor verdieping
  2. U geeft slapende leden een gevoel van betrokkenheid en activeert bezoekers eenvoudig met het thema
  3. U verrast leden en bezoekers met een mooi geschenkboek

Eén boek, duizend gesprekken – een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom geeft de Bibliotheek in november De wandelaar van Adriaan van Dis cadeau. Met Nederland Leest sluit u aan bij de maatschappelijke opgaven van de Bibliotheek: leesbevordering, digitale inclusie en persoonlijke ontwikkeling.

Doe mee met Nederland Leest en kijk hier voor meer informatie.

Thema: Over de grens
In boeken en verhalen kunnen we naar alle hoeken van de wereld afreizen: we kunnen andere continenten en culturen bezoeken, maar ook in onze eigen omgeving de grens over gaan. Lees en praat mee in de Bibliotheek, het centrum van ontmoeting en gesprek.

Nederland Leest is een uitstekend middel om leden te behouden en hun betrokkenheid te vergroten. Trakteer trouwe bezoekers op De wandelaar, de maatschappelijk betrokken roman van publiekslieveling Adriaan van Dis. Geef ook slapende leden een seintje dat dit prachtige verhaal in november voor hen klaarligt. Het Nederland Leest-boek past helemaal bij de doelgroep 50+ en het thema Over de grens. Ook dit jaar is het thema zó gekozen dat u er een goede lokale invulling aan kunt geven. Breng Nederland Leest tot leven door samenwerking met lokale instellingen.

Geschenkboek

De wandelaar
Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit.

Adriaan van Dis (1946) is een veelzijdig, geëngageerd schrijver, getuige romans als Indische duinen, De wandelaar en Tikkop. Van Dis woonde ruim zeven jaar in Parijs. In 2015 won Ik kom terug de Libris Literatuurprijs en kreeg hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre. In 2021 verscheen zijn meest recente roman KliFi.

>> Ga naar de aanbiedingswebsite