Fictie, Volwassenen, 10-14 jaar, Kind & Jeugd
www.nederlandleest.nl
  1. U verrast leden en bezoekers met een mooi geschenkboek
  2. U geeft slapende leden een gevoel van betrokkenheid en activeert bezoekers eenvoudig met het thema
  3. Een boek, duizend gesprekken. De bibliotheek is de plek waar men terecht kan voor de mooiste boeken en gesprekken voor verdieping

Eén boek, duizend gesprekken
Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Mooier nog: u geeft het cadeau. Zo maakt u van de bibliotheek hét centrum voor ontmoeting en gesprek.

Lezen, ontmoeten, doen – in de bibliotheek
Nederland Leest is een uitstekend middel om leden te behouden en hun betrokkenheid te vergroten. Trakteer trouwe leden en bezoekers dit jaar op Het zwijgen van Maria Zachea, de prachtige familiegeschiedenis van Judith Koelemeijer. Geef ook slapende leden een seintje dat dit spannende verhaal in november voor hen klaarligt. Het Nederland Leest-boek past helemaal in het thema ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’. Nederland Leest wordt mede mogelijk gemaakt door: NBD Biblion (Hoofdsponsor)

Nederland Leest Junior
De Junioreditie van Nederland Leest is een mooi moment om je als bibliotheek te profileren in het onderwijs. Dit jaar is Dwars door de storm van Martine Letterie en Karlijn Stoffels uw cadeautje voor kinderen in groep 7 en 8 en vmbo-leerlingen in jaar 1 en 2. Na het lezen van dit spannende verhaal gaat de klas in gesprek over vriendschap en cultuurverschillen.