Fictie, Volwassenen, 10-14 jaar, Kind & Jeugd
www.nederlandleest.nl
  1. Praten en ontmoeten in de bibliotheek
  2. Breed thema: voeding

Eén maand, één thema

In november vindt de bibliotheekcampagne Nederland Leest. plaats  Het thema voor 2018 is: voeding. Meer informatie over het thema volgt nog. 

Leden én niet-leden van deelnemende openbare bibliotheken kunnen onder het motto: geef je mening, krijg een boek, het boek dat centraal staat ontvangen.

 

Nederland Leest Junior

Ook de jeugd kan meepraten over het thema met een boek dat past bij de leeftijd (10 - 14 jaar). Het cadeauboek voor 2018 is Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden van Jan Paul Schutten.

 

Over de campagne

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. In 2016 was dat: democratie, in 2017: robotica. Leden van de bibliotheek kunnen, onder het motto: geef je mening, krijg een boek, een gratis boek in de deelnemende bibliotheek ophalen. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

Het begon in Amerika met One Book, One City. Een actie die laat zien dat literatuur wel degelijk een breed publiek aanspreekt en dat het lezen van een goed boek niet alleen veel plezier verschaft, maar ook nog eens de blik verruimt. One Book, One City startte in Chicago in 2001 met de klassieker To Kill A Mockingbird van Harper Lee.

Nederland Leest werd voor het eerst georganiseerd in 2006.