Fictie, Volwassenen, 10-14 jaar
www.nederlandleest.nl
  1. Geef je mening, krijg een boek
  2. Cadeau van de bibliotheek: Ik, robot
  3. Praat mee over de toekomst
Er zit een
lezer in
iedereen

Eén maand, één thema: robotica

In november leest Nederland de toekomst tijdens de bibliotheekcampagne Nederland Leest.  Robotica is het thema. Robots waren al een eeuw geleden voorspeld,  maar ze komen er nu echt in groten getale aan. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? 

Leden én niet-leden van de openbare bibliotheek: Lees de toekomst en praat mee over robotica. Onder het motto: geef je mening, krijg een boek, ontvang je de bestseller Ik, robot van Isaac Asimov gratis inclusief een verhaal dat Ronald Giphart samen met een robot schreef.

Vanaf eind oktober vind je een online poll online en kun je niet alleen in de bibliotheek maar ook online je mening geven over de zes stellingen over robotica. 

Bekijk de stellingen op nederlandleest.nl/robotica >

Ook de jeugd kan meepraten over robotica en een bij hun leeftijd (10 - 14 jaar) passend boek cadeau krijgen: Cyberboy van Tanje de Jonge.

Lees meer op: nederlandleest.nl/junior >
 

Over de campagne

Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne. Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. In 2016 was dat: democratie, in 2017: robotica. Leden van de bibliotheek kunnen, onder het motto: geef je mening, krijg een boek, een gratis boek in de deelnemende bibliotheek ophalen. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten.

Het begon in Amerika met One Book, One City. Een actie die laat zien dat literatuur wel degelijk een breed publiek aanspreekt en dat het lezen van een goed boek niet alleen veel plezier verschaft, maar ook nog eens de blik verruimt. One Book, One City startte in Chicago in 2001 met de klassieker To Kill A Mockingbird van Harper Lee.

Nederland Leest werd voor het eerst georganiseerd in 2006. 

Er zit een
lezer in
iedereen
Er zit een
lezer in
iedereen