Non-fictie, Volwassenen
maandvandegeschiedenis.nl

Aandacht voor historische boeken

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, hét grootste historische evenement van Nederland. In 2017 staat het actuele thema Geluk centraal. Duik de geschiedenis in, ontdek gisteren om vandaag te begrijpen. Laat je verrassen door lezingen, debatten, colleges, films, festivals, speciale rondleidingen, tentoonstellingen, fietstochten, proeverijen en meer. Bekijk de agenda op maandvandegeschiedenis.nl >

Lees meer over het thema op maandvandegeschiedenis.nl /geluk >

 

Ga naar de boekwinkel voor het essay van Herman Pleij

Het essay voor de 14de Maand van de Geschiedenis bij het thema geluk wordt geschreven door emeritus hoogleraar Herman Pleij.  Titel: Geluk!? Van hemelse gave tot hebbeding. 

Het essay wordt door de CPNB uitgegeven en is tijdens de Maand van de Geschiedenis, van 1 t/m 31 oktober, in de boekhandel te koop voor slechts € 3,50.  Ook bibliotheken zetten de geschiedenis in de schijnwerpers en lenen u graag hun mooiste geschiedenisboeken uit.

Pleij bij Pauw

Pleij was o.a. 2x te gast bij Pauw om te praten over zijn essay en het thema geluk:

Bekijk de uitzending van 27 september hier terug >


Bekijk de uitzending van mei hier terug >

 

Lees het nieuwsbericht over thema en essayist op cpnb.nl >

 

Over de campagne

Het Nederlands Openluchtmuseum organiseert in oktober 2017 de Maand van de Geschiedenis, die zijn veertiende editie beleeft. De Nacht van de Geschiedenis wordt georganiseerd door het Rijksmuseum. Het Fonds voor Cultuurparticipatie is investeerder van de Maand van de Geschiedenis. Om het evenement tot een succes te maken werkt het Nederlands Openluchtmuseum samen met zo’n 45 partnerorganisaties. Jaarlijks organiseren zo’n 400 deelnemende instellingen activiteiten voor een breed publiek rond een wisselend thema en zetten 850 boekhandels en bibliotheken geschiedenis in de schijnwerpers.