15 - 18 jaar, Fictie, Educatie, Bekroningen
www.literatour.nu
  1. De Boekenweek voor jongeren
  2. 829.000 potentiële boeken-
    liefhebbers van 15 t/m 18 jaar
  3. Schrijvers op tournee langs scholen

De Boekenweek voor jongeren


Van 16 tot en met 24 september, bij de start van het literatuuronderwijs, is het weer Literatour, de Boekenweek voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. Tijdens Literatour 2017 bezoeken 25 schrijvers middelbare scholen om in gesprek te gaan met leerlingen en hun te inspireren met leesplezier.

Geschenkbundel: 3PAK

In de deelnemende boekwinkel en bibliotheek krijgen jongeren 3PAK cadeau, een bundel met 3 verhalen, speciaal voor Literatour geschreven door 3 auteurs die jongeren aanspreken: Özcan Akyol, Mano Bouzamour en Elfie Tromp.

Lees het nieuwsbericht >

Beluister het radio 1 interview met Özcan Akyol over de Literatour >

​En lees het interview op brandpunt.kro-ncrv.nl >​

De Dioraphte Literatour Prijs

Van 4 tot en met 14 september kan gestemd worden voor de Dioraphte Literatour Prijs. Er is een vakjury- en een publieksprijs voor de categorie 'Oorspronkelijk Nederlandstalig' en 'Vertaald'.  De nominaties zijn woensdag 10 mei bekendgemaakt.

Kijk op literatour.nu/prijs > 
 

Over de campagne

Het leesplezier bij jongeren tussen 15 en 18 jaar neemt af. Internationaal onderzoek wijst uit dat bij deze groep — maar liefst 788.000 jongeren! — geletterdheid op het spel staat. Omdat de verplichte leeslijst langzaam uit het onderwijs verdwijnt en er geen boekenprijs voor deze leeftijdsgroep is, werd het tijd voor een campagne die leesplezier vooropstelt en leerlingen helpt een boek te vinden dat bij hen past.