Volwassenen, Non-fictie, Bekroningen
kookboekvanhetjaar.nl
Er zit een
lezer in
iedereen

Volop aandacht voor kookboeken
 

De Kookboeken7daagse vindt in 2017 plaats van 11 tot en met 19 november. De populariteit van kookboeken gaat onverminderd voort; de trend van gezonder en eerlijker te willen eten houdt aan en er is veel aandacht voor koken en foodblogs in de diverse media. 

Prijzen voor Kookboeken
 

Veel kookboeken worden mooi uitgegeven, met foto’s van de gerechten, verhalen over eet- en restaurantcultuur, sfeerbeelden en illustraties. Daarom worden er jaarlijks diverse prijzen uitgereikt.

De uitreiking van de prijs voor het Kookboek van het Jaar zal op 10 november 2017 plaatsvinden. Naast deze vakprijs is er de Gouden Garde publieksprijs waarvoor het publiek kan stemmen via de website kookboekvanhetjaar.nl. Verder zijn er awards voor het meest duurzame kookboek en de beste kookboekenvormgever en/of –fotograaf en is er de verkiezing van de Foodblogger van het Jaar.

Op 17 november 2017 worden  de Johannes van Damprijs en de Joop Witteveenprijs uitgereikt door de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend is er op 18 november 'the symposium on the History of Food 2017 & Foodie Festival'. 

Er zit een
lezer in
iedereen
Er zit een
lezer in
iedereen