6 - 12 jaar
  1. Zien lezen, doet lezen!
  2. Het beste boek gekozen door kinderen
  3. Wat is jouw favoriete boek?

De Kinderjury, lezersprijs van de Kinderboekenweek

Vanaf dit jaar is de Kinderjury de lezersprijs van het bekendste merk in de boekensector: de Kinderboekenweek. Tijdens de Leesweken gaan kinderen van 6 t/m 12 lekker lezen. In de Stemweek bepalen zij het beste boek gekozen door kinderen.

Lezen is leuk, dat weet u als geen ander. De meeste kinderen ook! Om dat zo te houden helpt de Kinderjury kinderen ervaren dat lezen leuk is. Drie dingen zijn daarvoor van belang:

  • het gevoel dat je iets goed kunt (competentie),
  • iets samen kunnen doen (verbinding) en
  • zelf invloed hebben (autonomie). 

Met zelf kiezen, samen lezen en samen over boeken praten biedt de Kinderjury precies dat!

 

Kinderen stemmen op hun favoriete boek

Vanaf 3 maart tot en met 9 mei zijn de Leesweken van de Kinderjury, de lezersprijs van de Kinderboekenweek.

We roepen op om op school, thuis of in de bibliotheek zoveel mogelijk boeken te lezen.  Alle boeken die verschenen zijn in 2020 doen mee. Om kinderen te helpen kiezen is er ook een Tiplijst. De Tiplijst bestaat uit 25 boeken per leeftijdscategorie.

10 tot en met 17 mei 2021 kan er  gestemd worden op alle favoriete boeken uit 2020, in twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar.

De uitreiking van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury vindt op 23 juni 2021 plaats.

 

Kinderjury op school

Bent u werkzaam in het onderwijs? 

U kunt het hele jaar door aan de slag met tips, lessen en materialen. Ga naar www.kinderboekenweek.nl/school

 

De Kinderjury is de belangrijkste peer to peer activatie van de CPNB. Uit onderzoek blijkt dat het peer to peer meganisme - oftewel het aanprijzen van onze diensten door 'gelijkgestemden' - dé manier is om een boodschap geloofwaardig over te brengen. 

Om de doelgroep 6 t/m 12 jaar in beweging te krijgen, maken we gebruik van het Kinderboekenweek Leesteam. Zij zullen het hele jaar door vloggen, bloggen en tips verspreiden via de kanalen van de Kinderboekenweek! Het Kinderboekenweek Leesteam bestaat uit 12 mondige, vrolijke en leesgierige Kinderen! Vanaf Kinderboekenweek 2020 is dit team vollop actief.

Hoofdsponsor NBD Biblion

NBD Biblion is sponsor van de Kinderjury, de Lezersprijs van de Kinderboekenweek. De NBD Biblion Jeugdspecialist prijs wordt uitgereikt eind juni uitgereikt. De winnaar NBD Biblion Jeugdspecialist van 2020 wordt ingezet ter promotie van leesbevordering via free publicity en onze eigen kanalen.