6 - 12 jaar
www.hebban.nl/kinderjury
  1. Geef jonge lezers een stem!
  2. Zien lezen doet lezen
  3. Het beste boek gekozen door kinderen!

Geef jonge lezers een stem!

De Kinderjury, het beste boek gekozen door kinderen. Tijdens de Leesweken gaan kinderen van 6 t/m 12 lekker lezen. In de Stemweek bepalen zij het beste boek gekozen door kinderen.

Lezen is leuk, dat weet u als geen ander. De meeste kinderen ook! Om dat zo te houden helpt de Kinderjury kinderen ervaren dat lezen leuk is. Drie dingen zijn daarvoor van belan:

  • het gevoel dat je iets goed kunt (competentie),
  • iets samen kunnen doen (verbinding) en
  • zelf invloed hebben (autonomie). 

Met zelf kiezen, samen lezen en samen over boeken praten biedt de Kinderjury precies dat!

 

Kinderen stemmen op hun favoriete boek

Tijdens de Leesweken van de Kinderjury lezen kinderen thuis, op school of in de bibliotheek zoveel mogelijk boeken. Alle boeken die zijn verschenen in 2021 doen mee. Om kinderen te helpen kiezen is er ook een Tiplijst. Deze Tiplijst bestaat uit 25 boeken per leeftijdscategorie. De boeken worden zorgvuldig samengesteld door een onafhankelijk comité. Dit comité zorgt ervoor dat er voor ieder kind wel een leuk boek op de lijst staat. De Leesweken van 2022 starten op 9 februari.

Tijdens de Stemweek van 11 t/m 17 april kunnen kinderen hun stem laten horen.  

 

Kinderjury op school

Bent u werkzaam in het onderwijs? 

U kunt het hele jaar door aan de slag met tips, lessen en materialen. Ga naar onderwijs.cpnb.nl.

 

De Kinderjury is de belangrijkste peer to peer activatie van de CPNB. Uit onderzoek blijkt dat het peer to peer meganisme - oftewel het aanprijzen van onze diensten door 'gelijkgestemden' - dé manier is om een boodschap geloofwaardig over te brengen. 

Om de doelgroep 6 t/m 12 jaar in beweging te krijgen, maken we gebruik van het Kinderboeken Leesteam. Zij zullen het hele jaar door vloggen, bloggen en tips verspreiden via de kanalen van de Kinderboekenweek, de Kinderjury en het Kinderboeken Leesteam! Het Kinderboeken Leesteam bestaat uit 12 mondige, vrolijke en leesgierige Kinderen! Vanaf Kinderboekenweek 2020 is dit team vollop actief.

Mede mogelijk gemaakt door NBD Biblion

De Kinderjury wordt medemogelijk gemaakt door NBD Biblion. 
NBD Biblion reikt tijdens de Kinderjury ook een prijs uit: De NBD Biblion Jeugdspecialist van het jaar. Deze prijsuitreiking vindt tijdens de prijsuitreiking van de Kinderjury plaats. De winnaar NBD Biblion Jeugdspecialist van 2020 wordt ingezet ter promotie van leesbevordering via free publicity en onze eigen kanalen.