Kind & Jeugd, 6 - 12 jaar, Bekroningen, Educatie
www.kinderjury.nl
  1. Jong geleerd is oud gelezen
  2. Blijf in contact met scholen in de buurt
  3. Jureren zet aan tot praten over boeken

Kinderen stemmen op hun favoriete boek


Vanaf 7 maart tot en met 16 mei 2018 kan er door kinderen gestemd worden voor De Nederlandse Kinderjury 2018. Zij mogen stemmen op maximaal drie boeken die in het voorgaande jaar voor het eerst zijn verschenen.  In twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. De uitreiking van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury vindt in juni 2018 plaats.

Kinderjury op school

Bent u werkzaam in het onderwijs? U kunt het hele jaar door aan de slag met tips, lessen en materialen.

Ga naar www.kinderjury.nl/school >


 

De Senaat

Vanaf de start van de stemperiode wordt de Senaat bekendgemaakt. In de Senaat nemen twaalf kinderen zitting, uit elke provincie één. De Senaatsleden lezen - na de stemperiode - de boeken waarop door kinderen het meest is gestemd. Elk kind dat tijdens de stemperiode op zijn of haar favoriete boek stemt, kan solliciteren op een plek in de Senaat. 

De Senaat is een speciale jury van twaalf kinderen, één uit elke provincie. Als kers op de taart reikt de Senaat de Prijs van de Nederlandse Kinderjury uit op de Kinderboekenparade.

 

100 aanraders in de selectie 

Een comité stelt jaarljks een boekenlijst samen om kinderen een handvat te bieden bij het ontdekken van nieuwe boeken en het bepalen van hun favoriete boek: De Selectie. Een breed overzicht van de best verkochte en meest geleende kinderboeken van het voorgaande jaar.

De Selectie bevat 50 boeken voor kinderen in de leeftijd van 6-9 jaar en 50 boeken voor de categorie 10-12 jaar.


Over de campagne

De Nederlandse Kinderjury heeft tot doel zo veel mogelijk kinderen kennis te laten nemen van nieuwe kinderboeken en hen aan te zetten tot meer én kritisch lezen. Als middel daartoe kunnen kinderen stemmen op hun favoriete boeken.

De jury bestaat uit alle kinderen die hun stem uitbrengen en uit twee leeftijdscategorieën: van 6 t/m 9 jaar en van 10 t/m 12 jaar. Zij mogen stemmen op maximaal drie boeken die in het voorgaande jaar voor het eerst zijn verschenen.

De Nederlandse Kinderjury ging van start in 1988.