Non-fictie, Volwassenen, Bekroningen
  1. Essay voor slechts € 3,50 in je boekwinkel
  2. Laat je inspireren door spirituele boeken
  3. Actueel thema
Er zit een
lezer in
iedereen

Spiritualiteit, zingeving, levenskunst

Van 12 januari tot en met 11 februari vindt de Maand van de Spiritualiteit 2018 plaats. De Maand sluit aan bij de behoefte aan inspiratie en zingeving in het leven. Spiritualiteit kan heel concreet evenwicht, voeding en richting geven in een complexe wereld. Richting voor een betere omgang met de medemens, onze leefomgeving en onze planeet. Door met aandacht voor wat er écht toe doet te leven, door bewuster te werken en met anderen om te gaan, vinden we balans, kan het leven gaan bruisen en leven we met ‘hartstocht’.

Thema en auteur

Het thema is: Opnieuw beginnen. Daphne Deckers is blikvanger van de campagne en auteur van het essay Sterrenstof, dat vanaf 12 januari 2018 voor € 3,50 verkrijgbaar zal zijn in de boekwinkel. 

Ik vind het een eer om hiervoor gevraagd te worden en wist direct waarover ik het essay zou gaan schrijven: het moederschap. Wanneer je eraan begint, denk je dat jíj gaat opvoeden, maar uiteindelijk kom je tot de conclusie dat je kinderen net zo goed jou hebben opgevoed.’ 

Zie ook: maandvandespiritualiteit.nl >

 

Stem op het Beste Spirituele Boek

Het Beste Spirituele Boek wordt in 2018 een publieksprijs. Een jury nomineerde 6 boeken en daarna kun je tussen 11 en 26 januari stemmen op het Beste Spirituele Boek 2018. De zes nominaties worden 9 januari bekendgemaakt en vanaf dan kun je stemmen.

Lees meer over het Beste Spirituele Boek >

Bekendmaking

Juryvoorzitter is Jacobine Geel (theologe en presentatrice) zij zal de winnaar op 4 februari in haar tv-programma Jacobine op zondag bekendmaken.

 

Over de campagne

De initiatiefnemers van de Maand van de Spiritualiteit willen aansluiten bij de groeiende behoefte aan zingeving en inspiratie die we in onze samenleving op alle fronten zien. Dagblad Trouw geeft uitgebreid aandacht aan de Maand en is grondlegger van de verkiezing van het Beste Spirituele Boek. ook Zin, maandblad voor wie zin heeft, geeft en wil maken, zal uitgebreid aandacht besteden aan de Maand en KRO I NCRV geeft invulling op TV en radio.
 

 

Er zit een
lezer in
iedereen
Er zit een
lezer in
iedereen