Non-fictie, Volwassenen, Bekroningen
  1. Essay voor slechts € 3,50 in je boekwinkel
  2. Laat je inspireren door spirituele boeken
  3. Actueel thema

Spiritualiteit, zingeving, levenskunst

Jaarlijks vindt van half januari tot en met half februari de Maand van de Spiritualiteit plaats. De Maand sluit aan bij de behoefte aan inspiratie en zingeving in het leven. Spiritualiteit kan heel concreet evenwicht, voeding en richting geven in een complexe wereld. Richting voor een betere omgang met de medemens, onze leefomgeving en onze planeet. Door met aandacht voor wat er écht toe doet te leven, door bewuster te werken en met anderen om te gaan, vinden we balans, kan het leven gaan bruisen en leven we met ‘hartstocht’.

Thema en auteur

Het thema van 2018 was: Opnieuw beginnen. Daphne Deckers was blikvanger van de campagne en auteur van het essay Sterrenstof, dat voor € 3,50 verkrijgbaar was in de boekwinkel. 

Zie ook: maandvandespiritualiteit.nl >

 

Stemmen op het Beste Spirituele Boek

Een comité nomineerde 6 boeken en je kon tot en met 30 januari stemmen op het Beste Spirituele Boek 2018.  De Select Wellness Group had voor 5 stemmers ieder 2 tickets voor een van hun 25 sauna's beschikbaar. De winnaars hebben inmiddels bericht gekergen. 

Bekendmaking

Voorzitter van het comité is Jacobine Geel (theologe en presentatrice). Zij maakte de winnaar op 11 februari in haar tv-programma Jacobine op zondag bekend. Winnaar werd Jelle Hermus met zijn boek 'Steeds leuker'. 

 

Over de campagne

De initiatiefnemers van de Maand van de Spiritualiteit willen aansluiten bij de groeiende behoefte aan zingeving en inspiratie die we in onze samenleving op alle fronten zien. Dagblad Trouw geeft uitgebreid aandacht aan de Maand en is grondlegger van de verkiezing van het Beste Spirituele Boek. ook Zin, maandblad voor wie zin heeft, geeft en wil maken, zal uitgebreid aandacht besteden aan de Maand en KRO I NCRV geeft invulling op TV en radio.