Boekhandels plaatsen CPNB bestellingen vanaf nu in CB Online

Met ingang van 14 april bestelt u (geschenk)boeken en POS-materialen niet langer op cpnb.nl maar via CB Online (https://cbonline.boekhuis.nl). U kunt daar tot en met 15 juni bestellingen plaatsen voor de Kinderboekenweek 2020, De Kinderjury 2021 en De Nationale Voorleesdagen 2021.

Waarom een overstap naar de webshop van CB?

Suboptimale en vooral ook kostbare IT heeft de CPNB doen besluiten gebruik te maken van de infrastructuur die al bestaat binnen het boekenvak, namelijk het Centraal Boekhuis en NBD Biblion.

Door de intensivering van samenwerking met CB kunt u nog sneller en efficiënter uw bestellingen voor uw winkel doen. U vindt nu alles op 1 plek. Door het plaatsen van bestellingen in CB online bouwt u hier ook uw bestelhistorie op en vindt u de CPNB materialen terug op uw CB factuur.

Standaardpakketten en scherpe prijzen

Promotiematerialen bij een campagne bieden wij vanaf heden aan in standaardpakketten. U heeft voor de meeste campagnes keuze uit een Mini, Basis en Compleet pakket.

Standaardpakketten bieden veel voordelen, waarvan de belangrijkste:

  • U kunt snel en efficiënt bestellen
  • Door standaardiseren worden handlingskosten lager en kunnen wij  scherpe prijzen hanteren per pakket

De samenstelling van de pakketten bestaan uit de best lopende producten van de afgelopen jaren per campagne. De inhoud en prijs van een Kinderboekenweek Compleet kan dus verschillen van de inhoud van een Nationale Voorleesdagen Compleet pakket,

Een voorbeeld van de verlaagde prijzen (incl. BTW):

Kinderboekenweekpakket Compleet: €39,-  voorheen € 150,74 (dezelfde materialen los besteld)
Kinderboekenweekpakket Basis: €31,-   voorheen € 75,01 
Kinderboekenweekpakket Mini:  €17,- voorheen € 46,43 

 

Zo vindt u snel alle CPNB materialen in CB online

U logt in op CB Online via deze link: cbonline.boekhuis.nl. Via het veld "Waar bent u naar op zoek?" kunt u de beschikbare campagne materialen vinden. Als zoekterm vult u altijd de volgende combinatie in: "CPNB" "naam van de campagne waarvoor u wilt bestellen" "jaartal van de campagne editie". 

Voor de Kinderboekenweek vult u bijvoorbeeld als zoekterm "CPNB Kinderboekenweek 2020" in.

Bestellen voor scholen ongewijzigd - via boekhandel

De scholen ontvangen 20 april een nieuwsbrief met de digitale Kinderboekengids. De papieren versie ontvangen zij na de meivakantie op de mat.

Basisscholen kiezen uit lespakketten, versier-je-klas-pakketten, sets Kinderboekenkranten of sets Voorleesgidsen. Net als andere jaren kunnen scholen voor het komende schooljaar materialen bestellen via www.kinderboekengids.nl. Levering en facturatie verloopt via de boekhandel. Wat dit voor u betekent kunt u hier nalezen.

Marge op schoolbestellingen

Lespakketten en Versier-je-klas pakketten kunnen vanaf nu door KBb-plusleden verkocht worden aan scholen met 10% marge. Op de Kinderboekenkrant en Voorleesgids kunnen KBb-plusleden zelfs een marge van 28% rekenen. een extra reden om het contact met het basisonderwijs te intensiveren. Meer over de prijzen en inhoud van de pakketten vindt u in de aanbiedingsfolders. 

Peuterpakketten via de boekhandel

Nieuw dit jaar is het Nationale Voorleesdagen Peuterpakket dat kinderdagverblijven en gastouders bij u kunnen bestellen. Deze bevat de populaire voorleesknuffel van Coco, de mini-editie van het Prentenboek van het jaar Coco kan het! en de officiële peuterlessen van De Nationale Voorleesdagen. Een geweldige manier om aan te sluiten voor deze doelgroep bij de landelijke campagne in januari en een kans voor u om uw klantenkring uit te breiden.

Tijdens de bestelperiode van De Nationale Voorleesdagen (14 april t/m 15 juni) worden pedagogisch medewerkers en gastouders in Nederland geattendeerd op het aanschaffen van dit pakket. Zij plaatsen hun bestelling via de boekhandel. Een extra contactmoment met een nieuwe doelgroep, grijp deze actie aan!

Kosten vervoer

Voorheen werden de transportkosten gelijk verdeeld tussen boekhandel en CPNB. Nu loopt de CPNB bestelling mee in uw reguliere CB orden en is splitsing niet mogelijk. Wel is het zo dat de CPNB bestelling uw staffel gunstiger maakt. Op basis van het gewicht van CPNB materialen hebben wij berekend dat het zelf betalen van vervoerskosten niet opweegt tegen de scherpere prijzen die wij nu rekenen. 

Geldende prijzen en korting per artikel

De prijzen zoals vermeld in CB zijn de prijzen geldend voor niet-KBb leden, incl. BTW. In de ondertitel van alle materialen vindt u de prijs die geldt voor KBb-plusleden en tevens klant zijn van de CPNB.

Wilt u het voor u geldende kortingspercentage zien? Doorloop dan de volgende stappen.

Klik op het artikel dat u wilt bestellen. Klik vervolgens op het procentteken zoals de hier weergegeven rechterafbeelding:

Bij 'transactie' in het CB scherm pakt u de optie 'DIO' en klikt u vervolgens op 'Bereken'. Hiermee verschijnt het voor u geldende kortingspercentage op dit artikel.

Hebt u vragen over uw kortingspercentage? Neem contact op met de CPNB Klantenservice via 020 626 34 36 of klantenservice@cpnb.nl.

Let op: onverhoopt is er een foutje in de vermelding van de juiste prijzen in de aanbiedingsfolder Kinderboekenweek geslopen, betreffende de geschenkboeken. De ware prijzen zijn iets lager dan vermeld, en vindbaar in CB Online.

ISBN lijst met artikelen op CB Online

Wilt u uw eigen beursplein inladen met alle CPNB producten, of wilt u zoeken/bestellen via het ISBN nummer van onze producten? U vindt hier de lijst.  

Kortingsstaffel geldend op CPNB producten voor KBB-plus leden

In de staffel hieronder ziet u in één overzicht welke kortingen u als KBb-pluslid ontvangt op CPNB promotiematerialen (nu in standaard dozen), schoolartikelen (lespakketten en versier je klas-pakketten), geschenken (zoals het (Kinder)Boekenweekgeschenk) en verkoopartikelen (zoals de mini-editie Prentenboek van het Jaar, Boekenweek essay, Prentenboek van de Kinderboekenweek.

Productcategorie

KBb plus lid

KBb basis lid &  geen KBB-lid (wel CPNB-lid)

geen CPNB klant

Geschenken

50%

0%

producten worden niet aan u uitgeleverd

POS materiaal incl voorleesgids en kinderboekenkrant (ook voor scholen, 50/100st) en verkoopartikelen (prentenboek, essay, NVD mini-editie)

28%

0% Les- en schoolpakketten

10,00%

0%

Best verzorgde boeken

42%

42%

4&5 mei - 1 exemplaar

30%

30%

 

4&5 mei - pakket van 5

40%

40%

 

 

Bestel tijdens de bestelperiode

Bestellingen geplaatst tijdens de bestelperiode van CPNB zijn gegarandeerd voor de besteller. Na de bestelperiode, aan de hand van alle geplaatste bestellingen, wordt de oplage bepaald en opdracht gegeven aan de drukker. Door deze manier van produceren, met gegarandeerde afname, loopt CPNB weinig risico en kan zij in bulk drukken en u zo laag mogelijke prijzen aanbieden.

CPNB.nl/Vakinformatie blijft bestaan

Zoals u gewend bent kunt u ook in de toekomst op deze vakinformatie website van  CPNB terecht voor achtergrondinformatie over thema’s, en voor het downloaden van beeldmateriaal (oa mediakit), de agenda en belangrijke informatie over bijvoorbeeld bestelperiodes.

Voor deze vakinformatie hebt u een inlog nodig. Alleen boekhandels, bibliotheken en uitgevers hebben hiertoe toegang. Heeft u geen inlog gegevens, neemt u dan contact op met onze klantenservice.

Hoofdaccounthouders van boekhandels, bibliotheken of uitgeverijen die bij ons geregistreerd staan hebben login gegevens. Zij kunnen voor medewerkers (subaccounthouder) een eigen login aanmaken. Informatie over het registreren van uw organisatie of het wijzigen vindt u hier.

Bestelhistorie raadplegen

Op dit moment kunt u uw CPNB bestelgeschiedenis nog raadplegen bij Mijn account. Deze blijft de komende bestelperiode nog beschikbaar.
Vanaf de komende bestelperiode bouwt u logischerwijs uw bestelhistorie op in CB online. Let op: de bestelhistorie in CB wordt minder lang bewaard dan in CPNB. U kunt uw bestelhistorie natuurlijk altijd terugvinden op uw facturen. Bewaard u deze daarom goed.

Als de bestelhistorie in de webshop van CPNB niet langer beschikbaar zal zijn ontvangt u hierover tijdig bericht.

Voor welke vragen gaat u straks naar CB? Bestellingen, uitleveren, manco’s en facturatie.

Als u vragen heeft over een bestelling of uitlevering staat het CB voor u klaar. U kunt antwoord op de meest gestelde vragen vinden op de website van het CB, maar u kunt uw vraag ook per email of telefonisch stellen: boekverkoper@cb.nl of tel. 034 547 58 88.

Inhoudelijke vragen over materialen en samenstellingen van pakketten stelt u aan de CPNB.

Uiteraard geldt dit ook voor alle andere vragen over campagnes, thema’s en titellijsten. Onze klantenservice helpt u graag verder. Wij zijn bereikbaar op 020 - 626 34 36, of per mail via klantenservice@cpnb.nl.

Informatie over materialen die u eerder in de webshop van CPNB heeft besteld blijft beschikbaar. Dit geldt bijvoorbeeld voor de nog komende Zomerlezen|Spannende Boeken Weken 2020 en de bestelhistorie van alle campagnes waar u voorheen aan meedeed.

Let op: vanwege corona gelden gewijzigde openingstijden. De maand april is onze klantenservice van ma t/m vrij telefonisch bereikbaar tussen 10.00 – 15.00 uur.

Kredietlimiet CB niet va toepassing op CPNB artikelen

De CPNB bestelling heeft geen invloed op uw kredietlimiet bij het CB.

Handig om te weten:
  • Bij het plaatsen van een bestelling van CPNB producten in CB blijven de CPNB reglementen van kracht. U vindt deze hier.
  • Alleen klanten van de CPNB kunnen CPNB bestellingen toegewezen krijgen.
  • De bestelperiode voor de Kinderboekenweek, Kinderjury en De Nationale Voorleesdagen start 14 april en duurt tot en met 15 juni.
  • Alleen bestellingen die u plaatst tijdens de bestelperiode worden gegarandeerd geleverd. 
  • De eerstvolgende campagne is Zomerlezen|Spannende Boeken Weken. De bestelling hiervoor heeft u nog geplaatst via cpnb.nl en zal nog geleverd en gefactureerd worden op de wijze zoals u van ons gewend bent.
  • Wilt u nog nabestellen voor Zomerlezen|Spannende Boeken Weken? Neem voor de mogelijkheden hiervan contact op met de Klantenservice van CPNB.

 

Campagne nieuws

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws

Er zijn nog geen nieuwsberichten over deze campagne.

Bekijk al het nieuws