Fictie, Non-fictie, Volwassenen, Educatie
www.boekenweek.nl

De Boekenweek is het bekendste jaarlijkse feest in de boekhandel en bibliotheek rondom het Nederlandstalige boek. De 86ste editie van de Boekenweek – mogelijk gemaakt door NS – vindt plaats van zaterdag 29 mei tot en met zondag 6 juni en heeft als thema Tweestrijd.

Voor de Boekenweek 2021 schrijft Hanna Bervoets het Boekenweekgeschenk. Bij besteding van € 15 aan Nederlandstalige boeken krijgen lezers het Boekenweekgeschenk cadeau. Deze zal in samenwerking met Boeken fan Fryslân dit jaar ook weer in het Fries verschijnen. Roxane van Iperen schrijft het Boekenweekessay 2021. Het essay is te koop voor € 3,75 bij de boekhandel. Babs Gons heeft het Boekenweekgedicht geschreven. Deze is gepubliceerd in dagblad Trouw en staat deels op tasjes die door boekhandels als cadeautjes worden meegegeven.

Ook kunnen lezers hun favoriete auteurs ontmoeten tijdens de (coronaproof) Boekenweektournee en zullen er tijdens de Boekenweek door het hele land festiviteiten worden georganiseerd.

NS is dit jaar 20 jaar hoofdsponsor van de Boekenweek: een bijzondere mijlpaal. Speciaal hiervoor biedt NS de lezers van het Boekenweekgeschenk 2021 alle Boekenweekgeschenken van de afgelopen 20 jaar aan als cadeautje.