Fictie, Non-fictie, Volwassenen, Educatie
www.boekenweek.nl
  1. Boekenweekgeschenk van
    Griet Op de Beeck
  2. Boekenweekessay van Jan Terlouw
    € 3,50 in de boekwinkel
  3. Cadeau van de bibliotheek:
    Literaire Landkaart

Hoogtepunt in het literaire jaar

De Boekenweek 2018 vindt plaats van zaterdag 10 maart t/m zondag 18 maart 2018. Griet Op de Beeck schrijft het Boekenweekgeschenk. Tijdens de Boekenweek ontvangen klanten het gratis in de boekwinkel bij besteding van € 12,50 aan boeken. Het Boekenweekessay bij het thema Natuur wordt geschreven door auteur, politicus en natuurkundige Jan Terlouw.  Het essay is in de Boekenweek 2018, voor € 3,50 in de boekwinkel te koop. 
 

Boekenweek 2018 met Griet Op de Beeck en Jan Terlouw

Kijk ook op boekenweek.nl >


Activiteiten

Tijdens de Boekenweek is er veel te beleven in boekwinkels, bibliotheken en culturele podia. Ook de Boekenweekauteurs trekken het land in om lezers te ontmoeten. Kijk rondom de Boekenweek voor een overzicht van activiteiten in het land op boekenweek.nl/activiteiten >
 

Boekenweek op school.

Bent u werkzaam in het onderwijs? U kunt elke editie aan de slag met tips en lessen.
Ga naar boekenweek.nl/school > (lessen voor de Boekenweek 2018 volgen).

 

Over de campagne

In de Boekenweek staat literaire (non-) fictie centraal. Elke Boekenweek heeft een thema. Dit thema vestigt de aandacht op een bepaald segment en nieuwe uitgaven van het boekenaanbod. Uitgevers kunnen op deze manier aandacht vragen voor ‘oud fonds’. Boekwinkels en bibliotheken haken hierop in met het samenstellen van een assortiment en het organiseren van activiteiten rond het thema. Het thema biedt de media een aanknopingspunt om te berichten over de Boekenweek en alle activiteiten daaromheen. De eerste Boekenweek werd gehouden in 1932. Sinds 2002 is NS hoofdsponsor van de Boekenweek. Eveneens met dank aan NBD Biblion. Het is inmiddels een bijzondere traditie van de NS geworden dat het Boekenweekgeschenk goed is voor gratis reizen op de tweede zondag van de Boekenweek.


Boekenweekgeschenk

Het meest gezichtsbepalende element van de Boekenweek is het Boekenweekgeschenk, waarvoor ieder jaar een literair auteur een novelle schrijft. Lezers krijgen het boek tijdens de Boekenweek cadeau bij aankoop van ten minste € 12,50 aan Nederlandstalige boeken.
 

Boekenweekessay

Ieder jaar wordt een auteur uitgenodigd een essay te schrijven over het thema van de Boekenweek. Het Boekenweekessay is in de Boekenweek voor € 3,50 verkrijgbaar in de boekwinkel. Na de Boekenweek kan het gekocht worden voor € 7,50.


Boekenweekmagazine

Het Boekenweekmagazine is zowel in boekwinkel als bibliotheek te verkrijgen. Het is een magazine met veel informatie en titels bij het thema van de Boekenweek en bevat ook interviews en achtergrondartikelen.


Gratis reizen met NS

Op de tweede zondag van de Boekenweek kan met het Boekenweekgeschenk de hele dag vrij gereisd worden met NS. De Boekenweekauteur reist mee, leest voor en signeert.


Boekenbal

Aan de vooravond van de Boekenweek vindt het traditionele Boekenbal plaats. Op dit exclusieve feest viert schrijvend en uitgevend Nederland het begin van de Boekenweek.


Boekenweek Vice Versa

Met het Vice Versa project stimuleert de Taalunie de uitwisseling van Nederlandse en Vlaamse auteurs. Tijdens de Boekenweek kunnen Nederlandse boekwinkels, scholen en bibliotheken met flinke korting een schrijver uit Vlaanderen uitnodigen. Boekingen worden gedaan door Schrijvers School Samenleving (SSS), in samenspraak met Boek.be.