Voortaan bestelt u als bibliotheek uw CPNB-materialen in de webwinkel van NBD Biblion Vanaf 28 april 2020 kunt u uw bestellingen plaatsen voor de Kinderboekenweek 2020, de Kinderjury 2021 en De Nationale Voorleesdagen 2021. Vanaf 6 mei kunt u uw bestellingen plaatsen voor de Boekenweek voor Jongeren, de NS Publieksprijs én Nederland Leest (inclusief Nederland Leest Junior). Vanaf 28 april is de webshop van CPNB niet meer toegankelijk, u kunt nog wel uw bestelhistorie inzien.

 

Waarom een overstap naar de webshop van NBD Biblion?

Suboptimale en vooral ook kostbare IT heeft CPNB doen besluiten gebruik te maken van de infrastructuur die er al ligt binnen het boekenvak, namelijk bij NBD Biblion voor u als bibliothecaris en bij het Centraal Boekhuis voor boekhandelaren.

Door de intensievere samenwerking tussen CPNB en NBD Biblion kunt u nog sneller en efficiënter uw bestellingen doen. U vindt nu alles op één plek. Door het plaatsen van bestellingen in de webshop van NBD Biblion bouwt u hier ook uw bestelhistorie op en vindt u de CPNB-materialen terug op de factuur die u van NBD Biblion ontvangt. Eenzelfde samenwerking gaat CPNB aan met Centraal Boekhuis, voor bestellingen van boekhandels.

Standaardpakketten en scherpe prijzen

Promotiematerialen bij een campagne bieden wij vanaf heden aan in standaardpakketten. Dit maakt het mogelijk veel scherpere prijzen te rekenen. U heeft voor de meeste campagnes keuze uit een pakket Mini, een pakket Basis en een pakket Compleet. Standaardpakketten bieden veel voordelen, waarvan de belangrijkste:

  • U kunt snel en efficiënt bestellen.
  • Door standaardiseren worden handlingskosten lager en kunnen wij veel scherpere prijzen hanteren per pakket.

De samenstelling van de pakketten bestaat uit de best lopende producten van de afgelopen jaren, gekeken per campagne. Zo kan het dus zijn dat de inhoud en prijs van het pakket Kinderboekenweek Compleet verschilt van de inhoud van het pakket De Nationale Voorleesdagen Compleet.

Binnenkort kunt u alle CPNB-materialen snel bij NBD Biblion vinden

U gaat naar shop.nbdbiblion.nl. Onder de knop 'Collectiematerialen' vindt u de CPNB-campagnematerialen. Als u alle materialen in uw winkelwagentje heeft verzameld kunt u uw order afronden. Als u een bestaande NBD Biblion-gebruikersaccount heeft kunt u hiermee inloggen, maar als u die niet heeft kunt u er een aanvragen bij het afronden van uw bestelling.

Kosten vervoer

Voorheen werden er per bestelling transportkosten door de CPNB in rekening gebracht. Dat is nu niet meer het geval. Kosten voor transport zijn reeds in de pakketprijs meegerekend en zijn niet additioneel op de factuur van NBD Biblion terug te vinden. Uw bestelde materialen worden dus zonder extra vervoerskosten op het gekozen afleveradres geleverd.

Bestel tijdens de bestelperiode

Bestellingen geplaatst tijdens de bestelperiode van de CPNB zijn gegarandeerd. Na afloop van de bestelperiode wordt, op basis van alle geplaatste bestellingen, de oplage bepaald en opdracht gegeven aan de drukker. Door deze manier van produceren, met gegarandeerde afname, loopt de CPNB weinig risico en kan zij in bulk drukken en u zo laag mogelijke prijzen aanbieden.

Vakinformatie op cpnb.nl blijft bestaan

Zoals u gewend bent kunt u ook in de toekomst voor campagne-informatie gewoon op Vakinformatie van cpnb.nl terecht. Na inloggen vindt u daar onder meer achtergrondinformatie over thema’s, mediakits en beeldmateriaal om te downloaden. U kunt hier de gehele agenda vinden en belangrijke informatie over bijv. bestelperiodes.

Om Vakinformatie in te kunnen lezen moet u ingelogd zijn: het is informatie die alleen voor openbare bibliotheken is bestemd. Hoofdaccounthouders van bibliotheken, boekhandels of uitgeverijen die bij ons geregistreerd staan hebben een login. Zij beheren eventuele subaccounthouders. Dit houdt in dat ze voor medewerkers een eigen login kunnen aanmaken. Informatie over het registreren van uw organisatie of het wijzigen van de hoofdaccount van een geregistreerde organisatie vindt u hier.

Bestelhistorie raadplegen

Op dit moment kunt u uw CPNB-bestelgeschiedenis van voorgaande jaren nog raadplegen bij 'Mijn account'. Deze blijft de gehele komende bestelperiode nog beschikbaar. Vanaf de komende bestelperiode bouwt u ook voor uw CPNB-bestellingen uw bestelhistorie op bij NBD Biblion.

Daarnaast kunt u uw bestelhistorie natuurlijk altijd terugvinden op facturen. Bewaar deze daarom goed. Wanneer de bestelhistorie in de webshop van de CPNB niet meer te raadplegen zal zijn, ontvangt u hierover tijdig bericht, zodat uw bestelhistorie van CPNB-producten niet ineens verloren gaat.

Voor welke vragen gaat u nu naar NBD Biblion? Bestellingen, uitleveren, manco’s en facturatie

Als u vragen heeft over een bestelling of uitlevering staat NBD Biblion voor u klaar. U kunt uw vragen per mail of telefonisch stellen: info@nbdbiblion.nl of tel. 079 344 03 44.

Inhoudelijke vragen over materialen en samenstellingen van pakketten stelt u aan de CPNB

Natuurlijk geldt dit ook voor alle andere vragen over campagnes, thema’s en titellijsten. Onze Klantenservice helpt u graag verder. Van maandag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur zijn we bereikbaar op 020 - 626 34 36, of per mail op klantenservice@cpnb.nl.

Let op: tijdens de periode van coronamaatregelen gelden gewijzigde openingstijden. De maand april is onze Klantenservice van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 10.00 - 15.00 uur.

Handig om te weten:
  • update over het bestellen vindt u hier: https://www.cpnb.nl/nieuws/bibliotheken-bestellen-nbd-biblion 
  • Ook bij het plaatsen van een bestelling van CPNB-producten bij NBD Biblion blijven de CPNB-reglementen van kracht. Benieuwd naar de reglementen? U vindt deze hier.
  • Alleen klanten van de CPNB krijgen CPNB bestellingen toegewezen.
  • Alleen bestellingen die u plaatst tot aan de uiterstes besteldatum worden gegarandeerd geleverd.
  • Bestellingen die u gedaan heeft voor de campagne die als eerst ‘loopt’, is Spannende Boeken Weken/Zomerlezen. Deze bestellingen heeft u nog geplaatst via cpnb.nl, en zal nog geheel geleverd en gefactureerd worden op de wijze zoals u van ons gewend bent.

Campagne nieuws