Non-fictie, Volwassenen
www.4en5mei.nl

Jaarlijkse dubbeluitgave met 4 en 5 mei-voordrachten

 

Ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei Arnon Grunberg gevraagd om de voordracht van 4 mei te schrijven. Bovendien kiest hij speciaal voor het jubileumjaar van de Nationale Viering Bevrijding op 5 mei 10 gedichten bij het thema vrijheid. De NOS zal live verslag doen van Grunbergs voordracht tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Jubileumboek 75 jaar vrijheid

 

In het jubileumboek 75 jaar vrijheid vertellen 75 bekende en minder bekende Nederlanders hun verhaal over oorlog en vrijheid. Het fotoboek bevat 75 persoonlijke portretten van Nederlanders uit elk geboortejaar sinds 5 mei 1945. Zij zijn allen geboren in vrijheid maar hebben elk hun eigen familieverhaal over oorlog. Het jubileumboek begint bij de 1 jarige Norah Blom, wiens Joodse grootvader in de Tweede Wereldoorlog ontsnapte uit de rij die naar de crèche liep tegenover de Hollandsche Schouwburg, waardoor hij de oorlog overleefde. Het boek eindigt bij de vijfenzeventigjarige Jan van der Linden, die op 5 mei 1945 is geboren in het net bevrijdde Zwolle.

75 jaar vrijheid is een waar collectorsitem: een indringende viering van de vrijheid, prachtig vormgegeven door KesselsKramer en met fotografie van Bert Teunissen. Voor € 15 is het boek 75 jaar vrijheid te koop via de boekwinkel.

Lees meer op 4en5mei.nl >

Download de thematitellijst

Ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid heeft de Koninklijke Bibliotheek een thematitellijst samengesteld.

Download de lijst >  (pdf)

Campagne nieuws

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws

Er zijn nog geen nieuwsberichten over deze campagne.

Bekijk al het nieuws