Non-fictie, Volwassenen
www.4en5mei.nl
  1. Herdenken op 4 mei en vieren van
    de vrijheid op 5 mei
  2. Voordrachten van Annejet van der Zijl en Nasrdin Dchar
  3. Promotie door Nationaal Comité
    4 en 5 mei

Jaarlijkse dubbeluitgave met 4 en 5 mei-voordrachten


In Nederland herdenken we op 4 mei onze oorlogsslachtoffers, op 5 mei vieren we de vrijheid. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei vraagt elk jaar ter gelegenheid van de Nationale Herdenking op 4 mei een literair auteur een voordracht te geven in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. Daarna volgt de herdenkingsplechtigheid bij het Nationaal Monument op de Dam. In 2017 geeft Annejet van der Zijl de 4 mei-voordracht.

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei organiseert jaarlijks ook De Nationale Viering Bevrijding met onder meer de 5 mei-lezing, die dit jaar wordt verzorgd door Nasrdin Dchar. Als medeoprichter van de beweging IEDER1 wil hij mensen en organisaties een platform bieden om een positief geluid te laten horen over diversiteit in Nederland.  Aansluitend aan de 5 mei-lezing wordt op Bevrijdingspop Haarlem het bevrijdingsvuur ontstoken als startsein voor alle festiviteiten in het land.

Lees meer op 4en5mei.nl > 
 

Gelegenheidsuitgave in de boekwinkel

De teksten van de 4 mei-voordracht en 5 mei-lezing worden ieder jaar door de Stichting CPNB in samenwerking met het Nationaal Comité gebundeld in een gelegenheidsuitgave. Deze dubbeluitgave is verkrijgbaar in de boekwinkel voor € 5,-.

Campagne nieuws

We houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws

Er zijn nog geen nieuwsberichten over deze campagne.

Bekijk al het nieuws